Character Design Eerste keuzes

Beste lezer,

 

In deze entry licht ik toe hoe ik keuzes heb gemaakt in het ontwerpen van personages die ik ga gebruiken om mijn mening kracht te geven voor het tussenexperiment.

Ik heb veel voorbeelden in mijn hoofd van niet-feministische verhaallijnen van personages, maar omdat ik met mijn project mensen wil bereiken die mogelijk weinig kennis van comics hebben kan ik deze niet gebruiken. Ik moet namelijk mijn keuzes baseren op of niet comics-kenners mogelijk van deze personages hebben gehoord. Zo kennen de meeste mensen Storm of Catwoman, gek genoeg beiden door Halle Berry gespeeld in andere media.

In mijn dummy heb ik een lijstje gemaakt met mogelijke personages en of ze nuttig zijn voor mijn onderzoek en tussenexperiment.

Ik heb een lijst gemaakt van belangrijke informatie voor een actrice om te weten om zich in te leven in haar rol. Zo is het essentieel voor de actrice om te weten waarom hun personage wel/niet feministisch is.
Onder deze lijst heb ik een lijstje gemaakt met mogelijke personages voor mijn project. Ik heb nagedacht over:

  • Poison Ivy. Schurk die Batman verleidt met planten feromonen.
  • Storm. Heldin van de X-Men die één van de krachtigste powers heeft, maar bijna nooit haar enige verhaallijn krijgt.
  • Marvel Girl/Phoenix. Heldin van de X-men met de meest beruchte verhaallijn in de comicsgeschiedenis.
  • Harley Quin. Schurk die pas recent weg te slaan van de Jokers zijde is.
  • Gwen Stacy. Eén van de vele liefjes van Spider-Man die van een gebouw werd geduwd. Spider-Man ving haar niet op.
  • She-Hulk. Een vrouwelijke variant van de Hulk, maar dan met beter denkvermogen.
  • Lois Lane. Het liefje die altijd van Lex Luthor gered wordt door Superman

Naar navragen uit mijn omgeving naar de bekendheid van de personages kwam uit dat Gwen Stacy en She-Hulk nog te onbekend zijn. Verder heb ik geredeneerd welke drie personages (ik ga er drie in het debat plaatsen) het meeste input kunnen geven in een discussie. Mijn keuze is als volgt:

Poison Ivy staat bekend als valse verleidster. Ze gebruikt haar powers voornamelijk om mannen te charmeren en met haar snode plannen te helpen.
Lois Lane staat bekend als de dame in nood. Ze wordt altijd ontvoerd zodat Superman haar kan redden, dus ze is meer een aanhangsel van Supermans verhaallijn.
Phoenix staat bekend voor haar tragische ondergang. Ze kwam in contact met de eeuwenoude Phoenix-kracht. Deze gaf haar zoveel power dat ze sterker was dan ieder ander, ook de mannen. Dit vertrouwde de mannen niet en uiteindelijk bracht ze zichzelf om.

In mijn vorige entry zijn de eerste schetsen voor de debatsetting te zien. Ik heb uit feedback ontvangen dat ik moest werken aan het maken van eigen schetsen voor de animaties. In deze entry laat ik dus de eerste paar schetsen van de personages zien.

Hierboven is het ontwerp van Poison Ivy te zien, met een full-body pose en close-up shots van haar gezicht. Ik wil haar afbeelden als powervrouw, met een broekpak voor zakendoen. Ze heeft nog als altijd hoog groot haar, omdat dat één van de kenmerken van overdreven vrouwelijkheid binnen comics is.

Hierboven staat het eerste probeersel van de schets van Phoenix. Ik wil graag een goede actiepose voor haar neerzetten, omdat zij de held is binnen de pagina’s van mijn debatsetting. In comics krijgen dames heel vaak sexy poses als ze in acties zijn, dit heb ik geprobeerd na te bootsen met de overdreven vrouwelijke vormen van Phoenix. Ik wil ironie brengen in mijn debat door de setting sexy en vrouwonvriendelijk te maken, maar de topics van het debat hiermee in tegenstrijd brengen.

Dit is de eerste entry op mijn character design, er zal een update volgen. Bedankt voor het lezen.

Een gedachte over “Character Design Eerste keuzes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *