RESEARCH PROPOSAL

EERSTE OPZET – RESEARCH PROPOSAL

INLEIDING 

Mijn fascinatie van duurzaamheid en voeding wil ik gaan combineren en opzoek naar wat ik met de kleur kan doen, ik ga opzoek naar de paarse etenswaarden uit het groente- en fruitschap. Ik wil gaan kijken, voelen, lezen over deze verschillende etenswaarden. Om te beginnen neem ik bramen, rode bieten en rode ui als startpunt. Daarna wil ik gaan kijken welke elementen mij inspireren om verder te kijken naar andere mogelijkheden. Een andere fascinatie van mij is architectuur en dan voornamelijk het lijnenspel in gebouwen of kunstwerken, misschien wil ik deze fascinaties combineren met elkaar om bij een interessante uiting te komen. 

WAT GA IK ONDERZOEKEN

Mijn eerste stap zal beginnen met ‘kijken’ en ‘voelen’ wat de kleuren van de etenswaarden kunnen, ik zal beginnen met experimenteren wat deze etenswaarden kunnen en gaan kijken wat de verschillende mogelijkheden zijn. Daarna begin ik met lezen, hiermee wil ik op onderzoek gaan naar wat er al bekend is over elk individueel fruit/groente, de informatie wil ik gaan samenvoegen in een infographic zodat de informatie overzichtelijk te zien is, de informatie die te zien zal zijn op de infographic zijn feitjes die mij inspireren. 

METHODE 

Als eerst ben ik begonnen met het ‘stempelen’ van de groente/fruit soorten om te kijken wat voor een structuur ze afgeven, tussen door maak ik telkens foto’s zodat het proces zichtbaar blijft. Ik heb voor de methode stempelen gekozen om te kijken hoeveel kleur de etenswaarden afgeven zonder iets toe te voegen. De volgende stap die ik ga maken is het drogen van de etenswaarden, op deze manier wil ik gaan kijken wat er over blijft als alle ‘sappen’ weg zijn. 

De volgende stappen die ik wil gaan zetten zullen gebaseerd zijn op de bovenstaande 

VERWACHTING 

De eerste stappen die ik ga maken zullen nog oriënterend zijn, ik verwacht dat ik na deze eerste stappen een selectie maak van 1 etenswaar zodat ik mij beter kan focussen op de functionaliteit van elk stuk fruit/groente. De 3 etenswaarden die ik nu heb gekozen schelen erg van eigenschappen, misschien is dit leuk om te combineren, misschien is het functioneler om een selectie te maken. 

Verder verwacht ik een andere functie te kunnen geven aan de groentes/fruit, de verwachtingen staan nog niet vast maar we gaan zien waar dit onderzoek eindigt. 

RELEVANTIE 

Door dit onderzoek te beginnen kan ik mijn creatieve onderzoek verbeteren, omdat het eindpunt nog niet zichtbaar is kan er van alles geëxperimenteerd worden. Mijn eerste stappen zijn nog erg basic, wellicht zullen de volgende stappen diepgaander gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *