CONCEPT DIARY – WEEK 4

Wat heb ik gedaan?

Uit vorige week had ik een plan gesteld om onderzoek te doen naar creatie verhalen van verschillende mythen. Dus ik had een lijst van mythen opgezocht en besloot snel om in ieder geval een mythe uit ieder continent te pakken, met als doel zo wereldwijd mogelijk bezig te zijn.

Ik heb toen verschillende mythen gelezen en notities gemaakt. Het viel me toen op dat niet ieder verhaal een god die door middel van een tool de wereld maakt. Dit ging soms namelijk puur door eraan te denken of er was al iets van land aanwezig. Hierdoor verviel mijn oorspronkelijke plan.

Dinsdag middag ging ik de feedback call in met alleen deze onderzoeksresultaten. Mijn teamgenoten maakten zich al zorgen want ik had op visueel gebied dus nog niks gemaakt. Ik kreeg dan ook de tip om vanaf dat punt alleen maar dingen te maken, het gehele verhaal in 1 tekening verwerken, een eigen religie te vormen of een moodboard maken. Van de docent kreeg ik als tip om van ieder creatie verhaal 3 plaatjes op te zoeken en daar iets mee te doen. Maar 1 ding was duidelijk: ik moest nu echt meer visueel bezig zijn.

Woensdag ben ik druk geweest met 3 afbeeldingen per mythe te vinden. Dit was nog wel een klus want niet van iedere mythe zijn veel werken gemaakt of zijn er werken binnen een visuele serie. Donderdags heb ik alle afbeeldingen uitgeprint en uitgeknipt. Ik had 6 mythen, dus 18 afbeeldingen. Maar toen had ik de losse afbeeldingen liggen en wist ik niet meer wat ik ermee wilde, tot zover had ik nog geen plan. Van mijn moeder kreeg ik toen de tip om een spel ervan te maken. Het mensen meer te laten leren over mythen op een spelende manier sprak me wel aan. Dus besloot ik om het kaartspel kwartet van te maken. Hierbij is bijvoorbeeld het creatie verhaal van de Noorse mythologie een serie die je compleet moet zien te krijgen. Nadeel was wel dat de series bestonden uit drie afbeeldingen/kaarten i.p.v. vier. Uiteindelijk zijn de kaarten als volgt eruit komen te zien:

 

Verkregen feedback

Op vrijdag zou er een mini expositie zijn op school, maar dit ging niet door zoals gepland. Wel was er tijd voor feedback, en daarvoor was ik gekomen. Ik heb het spel met een paar mensen gespeeld en ze daarna gevraagd wat ze ervan vonden. Of dit een leuke manier van mythen leren kennen is, of de plaatjes duidelijk zijn en wat mensen nog misten.

Mensen vonden het minder mooi en lastig spelen dat de kaarten allemaal verschillende formaten hadden. Dit was inderdaad een nadelig bijeffect van het feit dat het idee van het kaartspel na het uitknippen van de afbeeldingen kwam.
Ook was het spel snel klaar dit kon ik oplossen door de series groter te maken, aantal series te verhogen en/of het aantal spelers aan te passen.
Omdat het om verhalen gaat kreeg ik de tip om naar andere kaartspellen te kijken bijv. Weerwolven, een kaartspel waarin er een verhaal word verteld door een verteller en waarin de spelers ieder een rol spelen.

Van de Rob kreeg ik de tip om te zoeken naar een bepaald aspect binnen die creatieverhalen en daarop te focussen. Het maken van de wereld was dus niet overal gelijk maar in ieder verhaal werd de eerste mens gevormd. Dit werd op uiteenlopende en overeenkomende manieren gedaan. Door hierop te focussen kon ik het concreter maken.

Plannen

Wat ik de komende week wil doen is me richten op een aspect binnen de creatieverhalen. Dus inderdaad op het maken van de eerste mens, of datgene wat er was voor onze wereld werd gemaakt. Het was me zelf namelijk opgevallen dat veel mythen spraken over dat er in het begin ‘chaos’ was. Ieder volk had hier een eigen verbeelding van.
Ik wil dus hier meer onderzoek naar doen en het eigenlijk gelijk visualiseren. Als ik dan duidelijk heb wat al eerder is gedaan in mythen, kan ik gaan kijken wat er nog niet is gedaan en dan mijn eigen versie maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *