Concept Diary #1: CGI Research Proposal

Inleiding

Ik ben nu al een video editor voor een paar jaartjes. In mijn eigen tijd heb ik allerlei soorten video’s proberen te maken. Van logo animaties naar commentaar video’s. Ongeveer een jaar geleden begon ik te kijken naar de YouTube video’s van de Corridor Crew. De Corridor Crew bekijkt de CGI en animaties van verschillende films en analyseren hoe de artiesten het gemaakt hebben. Ook maken ze zelf CGI en laten ze zien hoe ze het gemaakt hebben. Daarom heb ik gekozen de kant van CGI op te gaan. Een gespecificeerd onderwerp in CGI is het tot leven brengen van objecten. Ik ga mijn creativiteit gebruiken om een bepaald object te bedenken, uit te werken en echt te laten lijken. Dit is soort editen is natuurlijk interessant voor mij, maar ook voor filmliefhebbers en video editors. Ook kan dit voor de algemene persoon ook leuk zijn om naar te kijken.

Context

De betekenis van de afkorting CGI is Computer-Generated Imagery. Dus video’s met speciale visuele effecten toegevoegd met gebruik van computersoftware. Ik ga CGI gebruiken om dingen die niet bestaan leven te geven en te laten interacteren met het echte leven. Hoe ik dit zie gebeuren is het modelleren van een object (dat nog niet bestaat in het shot) en deze te laten bewegen op een manier waardoor het lijkt alsof het leeft. De persoon in de video gaat dan proberen te interacteren met dit object.

Mijn centrale vraag is: hoe kan ik de kijker het idee kan geven dat een object echt bestaat en leeft dat de kijker empathie krijgt voor het object? Dit wil ik dan ook onderzoeken.

Methode

Om CGI te kunnen maken, kunnen er verschillende software gebruikt worden. Voorbeelden zijn: After Effects, Cinema 4D, Blender en Maya. Mijn eerste taak is om een software te kiezen of meerdere softwares in combinatie met elkaar te gebruiken. Daarna moet het object gemodelleerd worden met een van deze software. Hierna ga ik een scene filmen met een camera en dan het object in de video editen.

Ik ga creatief onderzoek doen na waar de oog impulsief naar kijkt als naar een video kijkt en wat ervoor zorgt dat de kijker het gevoel geeft dat iets natuurlijk is en leeft.

Verwachte resultaat

In het geheel verwacht ik dat ik uiteindelijk een video gemaakt heb met object(en) die echt lijken in de video, alleen gemaakt zijn op de computer. Hiermee hoop ik dat ik de kijker kan schrikken. Ik ga wel proberen om de video 10 tot 20 seconden te maken zodat het eindresultaat haalbaar is. Hierover heb ik 24-4-2021 ook veel feedback gekregen.

 

NOTE: Ik dacht dat deze post al gepubliceerd was alleen was het opgeslagen als een concept. Mijn excuses 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *