Concept Diary #2: A New Idea and Feedback

Inleiding

Deze week heb ik veel gebrainstormd voor ideeën. Ondertussen moest mijn leerteam bij Design Ethics de bronnen van Canvas gebruiken om het onderwerp “Human Centered Design” uit te leggen. Hierdoor kwam ik met het volgende idee (kort samengevat): individueel kan niet zijn CGI-telefoon kwijtraken, dit symboliseert de verslaving aan sociale media.

Uitgebreid Idee

Het uitgebreid idee is dat er een persoon gefilmd word (waarschijnlijk mijzelf), dit eerst perrongeluk zijn telefoon laat vallen. De persoon word verdrietig en ziet opeens nog een telefoon van boven komen, alsof het nooit weg is geweest. De persoon vind dit raar, dus gooit hij deze telefoon weg en opnieuw komt hij terug, alleen dan misschien met benen. Dit leek mij wel leuk omdat het de CGI-telefoon een personage maakt en mogelijkheden geeft voor het gebruiken van empathie. Hiervoor heb ik alvast een low fidelity CGI-model gemaakt (uitgelichte afbeelding).

Feedback 30-4

Vrijdag ben ik naar school gegaan en heb ik een hoop feedback en inspiratie gekregen van klasgenoten en de docenten. Er werd verteld dat het idee te kort bondig is en dat het beter is om meer proces te maken, om tot uiteindelijk 1 eindproduct te komen. Er werd ook verteld dat ik me meer moet focussen op hoe ik het object leven kan geven en de filosofie daarachter. Wel vonden ze de voortgang dat er gemaakt is opmerkelijk. Gijs gaf mij de tip om eerst te werken aan hele simpele miniprojecten gerelateerd met mijn uiteindelijke idee. Wel vonden ze de voortgang dat er gemaakt is opmerkelijk.

Volgende week ga ik me meer focussen op kleinere uitwerkingen, zodat ik alvast wat resultaten heb dat niets te maken hebben met het eindproduct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *