week #3 Capturing the power of light

Voor dit project had ik een oude rangefinder camera van mijn opa overgenomen. Ik ben dit project begonnen door een eerste rolletje analoge film vol te schieten om zo bekend te raken met de camera. Ik heb gekozen om te beginnen met een kleur rolletje (Kodak ColorPlus) met een iso van 200. Hiermee heb ik diverse foto’s gemaakt, de één succesvoller dan de ander. Als experiment heb ik ongeveer dezelfde foto’s gemaakt met zowel een analoge camera als met een digitale camera om de twee technieken met elkaar te kunnen vergelijken. Hierbij heb ik vergelijkbare instellingen gekozen om een zo goed mogelijke vergelijking te kunnen maken.

 

Bij bovenstaande foto’s vind ik de analoge afbeelding meer sfeer meebrengen en dus succesvoller dan de digitaal geschoten foto. De analoge foto’s zijn warmer en hebben een lichte korrel, wat een nostalgisch effect mee geeft. Maar er zijn ook foto’s waarbij ik de digitaal geschoten afbeelding mooier vind.

Ondanks de vergelijkbare instellingen lijkt de digitale camera er veel beter in luchten vast te leggen. De rangefinder camera lijkt namelijk niet te belichten op de lucht, maar op de andere voorwerpen die in de foto aanwezig zijn.

Een hoop van de analoog geschoten afbeeldingen zijn ook bewogen of onscherp. Via de zoeker is het soms lastig te zien of je goed scherpstelt. Ook is het relatief zwaar om de ontspanknop in te drukken, waardoor snel beweging ontstaat bij het maken van de foto. Om deze reden wil ik dan ook opzoek gaan naar een draadontspanner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *