Concept Diary (week 4): Ted Bundy

Ted Bundy

Het is een nieuwe week dus dat betekend een nieuwe seriemoordenaar en een nieuwe stijl!
Voor deze week wilde ik onderzoek gaan doen naar de jeugd van Ted Bundy. Ook deze keer was het niet zo gezellig. Net als vorige week heb ik extreme gebeurtenissen van de jeugd van Ted Bundy opgeschreven en een timeline gemaakt van de geboorte van Ted Bundy tot aan zijn eerste moord.

Schetsen

Ook deze week heb ik weer drie gebeurtenissen uit de tijdlijn gekozen om deze vorm te geven. Deze week wilde ik mezelf testen of het me ook lukt om een extreme gebeurtenis helder over te brengen wanneer ik geen gebruik maak van kleur en geen gebruik maak van objecten. Ik was dus van plan om alleen met lijnen te gaan werken! Daarbij kwam ook de uitdaging van Wietske om een ander perspectief toe te passen. Met deze keuzes gemaakt begon ik met het schetsen van de drie extreme gebeurtenissen van de jeugd van Ted Bundy.

Proces

Na het schetsen wilde ik deze gebeurtenissen omzetten naar lijn tekeningen. Tijdens het maken van deze tekeningen viel het mij wel op dat ik het niet mooi vond waardoor ik het ook minder leuk vond om er mee bezig te zijn. Maar ook herinnerde ik me het gesprek met mijn klasgenoten over dit probleem waar ik vorige week feedback over had gevraagd en zette gelijk een timer zodat ik er niet te lang mee bezig zou gaan.

Uitingen

Dit zijn de drie uitingen die horen bij de jeugd van Ted Bundy.

Feedback

Wanneer ik deze uitingen naar mijn vrienden doorstuurden zonder enige vorm van uitleg met de vraag wat ze ‘hierbij voelen?’ kwamen er veel vraagtekens. Wel hadden ze het thema vaak goed wat mij goed deed, het was dus ergens wel duidelijk. Na verdere uitleg vroegen ze zichzelf toch wel af of het duidelijk genoeg zou zijn zonder context op anderen. Ook liet Wietske weten dat ik wat meer dingen moest gaan maken. Deze feedback neem ik mee naar volgende week.

Reflectie

Ik vond het ergens heel erg moeilijk om feedback op uitingen te vragen die ik zelf niet mooi vond. Maar om een bepaalde sfeer of gebeurtenis over te brengen tot een persoon is het soms belangrijk dat het ook niet mooi is. Vaak moeten we uitingen realiseren die iets moeten verkopen waardoor ‘lelijke’ uitingen maken onnatuurlijk aanvoelt. Dit moet ik gaan loslaten!

Bronnen

Kettler, S. (2020, juli 14). Inside Ted Bundy’s Troubled and Disturbing Childhood. Retrieved from Biography: https://www.biography.com/news/ted-bundy-childhood

Serena, K. (2019, juni 25). Does Ted Bundy’s Childhood Hold The Key To His Madness? . Retrieved from All That’s Interesting: https://allthatsinteresting.com/ted-bundy-childhood

Sederstrom, J. (2019, augustus 20). What Was Ted Bundy’s Childhood Like? Retrieved from Oxygen: https://www.oxygen.com/martinis-murder/what-was-ted-bundys-childhood-like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *