Concept Diary (week 3): Richard Ramirez

Richard Ramirez

Om goed te kunnen experimenteren en een goed beeld te krijgen van de jeugd van seriemoordenaars had ik besloten om mij elke week te verdiepen in een jeugd van een bepaalde seriemoordenaar. Voor week 3 was dit de beruchte ‘Night Stalker’ ook wel Richard Ramirez. Daarnaast heb ik er voor gekozen om elke week te kiezen voor een andere vormgeving zodat ik zo gedwongen werd om te gaan experimenteren met verschillende designs en buiten mijn straatje te denken.

Jeugd

Om te beginnen heb ik deskresearch gedaan naar zijn jeugd. Gezellig was het niet. De extreme gebeurtenissen heb ik vervolgens opgeschreven. Vanuit hier ben ik een tijdlijn voor Richard Ramirez gaan maken vanaf zijn geboorte tot zijn eerste moord.

Schetsen

Vanuit de tijdlijn heb ik drie gebeurtenissen uitgekozen die ik wil gaan vormgeven. Voordat ik dit kan doen heb ik eerst nog een vormgeefstijl nodig. Ik heb er een willekeurig gekozen vanuit mijn moodboard: flat 2d design. Vervolgens ben ik verder gegaan met het schetsen van deze gebeurtenissen.

Proces

Na het schetsen heb ik deze uitingen vormgegeven met de stijl flat 2d design. Hier ben ik verder nog een tijdje gaan spelen met verschillende kleuren en schaduwen. Ik vond de uiting in het begin nog wat leeg waardoor ik op het idee kwam om er schaduw aan toe te voegen. Dit zorgde ook voor een dramatischer effect.

Uitingen

Uiteindelijk zijn dit de drie uitingen worden die horen bij de jeugd van Richard Ramirez.

Feedback

Ik heb deze uitingen vervolgens naar vrienden door gestuurd om te testen of ik deze krachtige gebeurtenissen uit de jeugd van Richard Ramirez kon vertalen naar een stilstaand beeld. Met de reacties die ik hier op kreeg was het duidelijk dat het goed is gelukt. Ze vertelden mij dat ze in een oogopslag een duidelijk beeld kregen van wat er wordt afgebeeld in deze uitingen. Ook mijn docent Wietske gaf aan dat ze de uitingen heel sterk vond daarbij had ze wel een nieuwe uitdaging voor mij, namelijk gebruik maken van een ander perspectief. Deze uitdaging neem ik mee naar volgende week om dit te kunnen realiseren.

 Reflectie

Ik merkte van mezelf wel dat ik graag de uitingen ‘mooi’ wou maken terwijl dit helemaal niet hoeft. Ten eerste is het een experiment en ten tweede is het ook geen mooi onderwerp dus waarom moet het dan van mezelf mooi zijn? Deze vraag heb ik vervolgens ook gesteld aan klasgenoten hoe ik dit het beste kan aanpakken waarop ze mij vertelden dat ik tijdsgebonden moest gaan werken. Zo bleef ik niet oneindig bezig met hetzelfde werk en kan ik sneller stoppen om door te gaan met iets anders.

 Bronnen

Woodham, L. (2021, januari 18). Night Stalker: What was Richard Ramirez’s childhood like? Retrieved from The Tab: https://thetab.com/uk/2021/01/18/night-stalker-childhood-what-was-richard-ramirez-upbringing-like-190374

Raga, P. (2021, januari 27). “Night Stalker” Richard Ramirez Was Heavily Influenced by an Older Cousin. Retrieved from Distractify: https://www.distractify.com/p/richard-ramirez-childhood

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *