Concept dairy, week 5: Mijn ideale landschap

Week 5:
Bij het feedbackmoment op dinsdag heb ik aan klasgenoten en Wietske laten zien wat ik tot nu toe geschilderd heb en wat mijn inspiratiebronnen waren. Hierbij heb ik ook mijn moodboards laten zien om een beeld te geven waar ik mijn inspiratie vandaan heb gehaald. Als feedback kreeg ik verschillende experiment ideeën en kreeg ik ook de tip om na te gaan denken waar ik naartoe wil werken en wat ik wil laten zien bij de expositie. De feedback gaf mij inzicht dat ik meer de kant van het surrealisme op wilde in plaats van abstract. In deze week wilde ik meer onderzoek gaan doen naar surrealisme en gaan bepalen wat ik wil doen voor de expositie.

Figuur 1. Moodboard Surrealisme P.1

Na het feedbackmoment ben ik moodboards gaan maken voor surrealisme en expositie-ideeën. Door moodboards raak ik geïnspireerd en heb ik het gevoel dat ik mijn idee aan het visualiseren ben. Dankzij het feedbackmoment besefte ik dat mijn “ideale landschap” toch niet zo realistisch hoeft te zijn dan ik dacht. Ik vind dat ik meer out of the box moet denken en niet perse moet kijken naar het “perfecte” landschap. Deze week heb ik vooral onderzoek gedaan i.p.v. mijn eigen landschap gemaakt, komende week wil ik dat veel meer en vaker gaan doen.

Figuur 2. Moodboard Surrealisme P.2

Figuur 3. Expositie-ideeën Moodboard

In week 6 wil ik in Illustrator een prototype of een kamer maken waarin ik mijn expositie visualiseer. Zo hebben anderen een beter beeld van wat ik uiteindelijk neer wil zetten en weet ik zelf waar ik naartoe wil werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *