Een religie ontwerpen

Wat is het plan?

Ik ben van plan om mijn of een geloof te ontwerpen. Ik wil dit doen binnen mijn Seminar Project omdat ik verwacht hier als persoon enorm van te groeien. Het is een breed onderwerp waarin ik nog alle kanten op kan en mijn creativiteit de vrije loop kan laten. Normaal vind ik gestructureerde projecten fijn. Ik hou van overzicht en ik wil altijd graag weten wat er van mij verwacht wordt zodat ik net iets meer dan dat kan doen. Tijdens dit Seminar project hoop ik grote stappen buiten mijn comfort zone te zetten en toch bij mijn eigen interesses te blijven. Geloof, religie en levensovertuigingen van andere mensen fascineren mij altijd al. Zelf ben ik niet gelovig maar ik geloof zeker wel dingen. Het lijkt mij heel mooi om er achter te komen wat het gene is dat ik geloof, om dat vervolgens op een visuele manier te communiceren naar anderen. Wel wil ik beginnen met het ontwerpen van een nieuwe religie om hier misschien later een diepere betekenis of een verhaal aan te koppelen.

De volgende onderzoeksmethodes wil ik gebruiken gedurende dit project:

  1. Mood Boards, om inzicht te krijgen in dat wat er al is, om dit op een rij te zetten en patronen te kunnen herkennen en op die manier inspiratie te krijgen voor mijn eigen symbolen.
  2. Co-Creatie, om vanuit verschillende perspectieven inzichten te krijgen en verder te komen.
  3. Ideation, om creatieve inzichten te genereren en op andere manieren na te denken waardoor er verrassende resultaten uit kunnen komen.
  4. Prototyping, om tastbaar te maken om te zien of het werkt en het vervolgens te testen.
  5. Sketching, om inzichtelijk te krijgen wat ik geloof, om vervolgens vanuit daar verder te kunnen onderzoeken.
  6. Peer review, om er eens van een andere kant naar te kijken, feedback te ontvangen en te verwerken.
  7. Pitch, om over te brengen wat ik wil vertellen, zodat ik hier voor mijzelf meer duidelijkheid uit krijg en feedback kan ontvangen om vervolgens te verwerken.
  8. Fly on the wall, om er achter te komen of het geen dat ik gemaakt heb, werkt zoals ik wil.
  9. Survey, om bij een grotere groep te testen of de boodschap overkomt zoals ik het wil over laten komen.
  10. Expert interview, om hier van te leren.

Wat valt er binnen dit onderwerp?

Het onderwerp is wat mij betreft best breed. Ik wil doormiddel van visueel onderzoek doen, er achter komen wat patronen zijn in geloof, hoe dit er uit ziet, een eigen geloof ontwerpen en uitzoeken hoe ik hiermee andere mensen kan inspireren. Met dit project wil ik mensen aan het denken zetten. Het zou fantastisch zijn als ik mensen kan informeren, inspireren, enthousiasmeren met als hoofddoel om meer bewustwording rondom religie te creëren bij de mens.

Ik wil onderzoeken welke symbolen er bij religie belangrijk zijn, vaker terug komen en hierin patronen ontdekken waarvandaan ik nieuwe symbolen in deze lijn kan maken. Dit wil ik gaan testen zodat ik andere religies hiermee niet tegen de haren strijk.

Ik kan bijvoorbeeld ook een verhaal maken, of een spel of een film waarin duidelijk wordt waarom ik mijn eigen religie gecreëerd heb en wat ik hiervan mee wil geven.

Ook kan ik een campagne plan maken of iets dergelijks. Bij religies is het over het algemeen de bedoeling dat meerdere mensen het zelfde geloven. Dus hoe ga ik mijn religie de wereld in helpen en promoten?

Wat er buiten dit onderwerp valt weet ik nog niet. Dat zal gaandeweg het project steeds duidelijker worden hoop ik.

Download hier het concept poster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *