Algkleer #4

17-05-2021

Proces van alg naar “textiel”

Om te onderzoeken hoe ik de alg draagbaarder en sterker kan maken ben ik de alg bladen gaan hydrateren met verschillende oplosmiddelen, namelijk: water, bleek, isopropyl alcohol, water + glycerine, azijn, water + soda.

De opvallendste resultaten waren de alg bladeren gehydrateerd met glycerine en met soda.

De glycerine zorgt er voor dat de alg flexibel blijft en niet uitdroogt.

De soda zorgt er voor dat de alg al zijn structuur verliest en als het ware oplost.

Het maakt eigenlijk niet uit hoelang je de alg in contact laat met het oplosmiddel. Aangezien de alg zeer droog is absorbeert het gelijk al het vocht wat je er aan toevoegt tot dat het gesatureerd is.

24-05-2021

Algkleren

Om een kleding stuk te maken van de alg heb ik de balden eerst behandeld met glycerine en water tot dat ze flexibel waren. Vervolgens ben ik de lappen aan elkaar gaan naaien met een naaimachine. Dit werkte het best als de bladen weer goed waren “uitgedroogd” zodat de naald niet plakkerig werd. Om te kijken hoe het stuk zou staan en wat voor effect het gaf legde ik de lappen over een paspop. Aan de hand van wat ik op dat moment zag paste ik mijn design aan.

Als laatst ben ik foto’s gaan maken met iemand die het kledingstuk droeg. Hiervoor heb ik vooral gelet op hoe je over kan brengen op camera dat het licht heel apart door het kledingstuk heen valt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *