Research Proposal – De magie van Paarden

DE MAGIE VAN PAARDEN

Inleiding

Ik heb voor het onderwerp ‘de magie van paarden’ gekozen, omdat ik heel erg veel van paarden hou en ik het hele leuke dieren vind. Ik rij al paard sinds ik 7 jaar ben en ik geniet er nog elke dag even veel van. Het voelt echt magisch als je op een paard zit. Het is zo bijzonder dat paarden je gewoon toe laten op hun rug. De band die je kan hebben met een paard is fantastisch. Zij vertrouwen jou en jij vertrouwt hen. Als je rijdt ben je ook echt een team. Je helpt elkaar en ondersteunt elkaar. Verder geeft paardrijden mij een gevoel van vrijheid. Als je buiten gaat rijden voel je de wind door je haren, hoor je de vogeltjes fluiten en ruik je het lekkere bos. Ook geeft paardrijden mij ontspanning. Als ik mijn paard poets ben ik nergens anders mee bezig dan dat. Ik maak dan mijn hele hoofd leeg. Verder kan ik ook genieten van de eetgeluiden die paarden maken. Dat geeft zo’n relaxed gevoel.

Dit onderwerp past binnen de opdracht, omdat ik ga experimenteren met fotografie. Ik ga kijken op welke manier ik het best de magie van paarden kan overbrengen. Ik wil kijken of ik de magie van paarden zo kan overbrengen dat als niet paardenmensen die foto’s zien ze ook kunnen begrijpen wat de magie van paarden is.

 

Wat wil je gaan onderzoeken?

Wat ik wil gaan onderzoeken is hoe ik het beste de magie van paarden kan over brengen op foto’s. Daarom heb ik de volgende onderzoeksvraag geformuleerd:

Hoe breng ik de magie van paarden het beste over in foto’s ?

Om te kunnen welke manier het beste is moet ik eerst onderzoek doen naar wat de magie van paarden is. Elke paardenliefhebber kan namelijk een andere definitie van de magie van paarden hebben. Ik ga aan mensen vragen naar hun definitie van de magie van paarden. Als ik de definities heb ga ik kijken of er definities vaker terug komen. Als dat zo is ga ik daar mee verder. Ik ga dan experimenteren met fotografie om te kijken op welke manier ik de magie van paarden het best kan overbrengen in de foto’s.

 

Hoe ben ik dit van plan te gaan doen?

Mijn plan van aanpak is dat ik eerst onderzoek doe naar de magie van paarden. Zodra ik dat weet ga ik experimenteren met fotografie. Zo kan ik experimenteren hoe de magie van paarden het best overkomt op foto’s. Alle foto’s die ik heb gemaakt ga ik voorleggen aan mijn docenten, klasgenoten, paardenliefhebbers en geen paardenliefhebbers om zo een duidelijk beeld te krijgen of de foto’s overkomen of niet. Ook zou ik kunnen experimenteren met geluid onder foto’s, zodat ik de beleving nog groter maak.

Mijn doel wordt bereikt als ik foto’s heb gemaakt waar de magie van paarden duidelijk naar voren komt. Dat mensen die niks met paarden hebben ook die magie van paarden gaan zien. Verder wil ik niet eindigen met beelden die al heel erg herkenbaar zijn. Ik wil nieuwe beelden schieten die niet al 100x gemaakt zijn. Ik wil zorgen voor vernieuwende beelden.

Voorbeeld van een fotograaf die foto’s met een paard heeft gemaakt en daarmee een verhaal verteld:

(De kerf, z.d.-a)

Voorbeeld van apartere paarden foto’s:

 

(De Kerf, z.d.-b)

Een voorbeeld van een apartere dieren foto’s:

(Gorshkov, 2020)

(Hilarisch: Dit zijn de grappigste dierenfoto’s, 2021)

(Bloom, z.d.)

(Nicknichols, z.d.)

Welk resultaat verwacht je?

Het resultaat dat ik verwacht is dat ik foto’s heb gemaakt waarop de magie van paarden duidelijk naar voren komt en dat niet paardenliefhebbers die magie ook gaan zien. Ik hoop dat ik zo veel onderzoek en geëxperimenteerd heb dat ik voldoende informatie heb verzameld om iets neer te zetten waardoor de magie van paarden meteen duidelijk wordt.

Waarom is je onderzoek relevant?

Ik hou heel erg veel van foto’s maken. Ik heb vaak de camera op vakantie in mijn handen. Ik maak dan heel veel foto’s. Die foto’s hebben dan alleen voor mij en mijn gezin een verhaal, omdat die op die vakantie waren. Ook maak ik vaak foto’s van mijn vriendinnen. Daar zit soms een verhaal achter, maar heel vaak ook niet. Ik wil door middel van dit onderzoek dus kijken naar hoe ik een foto kan maken die een verhaal verteld zonder dat je bij het maken van die foto moet zijn. Ik wil kijken hoe ik via foto’s vertel wat de magie van paarden is.

Bronnen:

Bloom, S. (z.d.). Facebook – Steve Bloom. Facebook. Geraadpleegd op 25 april 2021, van https://www.facebook.com/stevebloomphotographer/photos

De Kerf, N. (z.d.-a). Afscheids fotoshoots paard. Geraadpleegd op 22 april 2021. Van, https://www.fotogenikki.nl/afscheids-fotoshoots-paard/

De Kerf, N. (z.d.-b). Nikkidekerf. Instagram. Geraadpleegd op 25 april 2021, van https://www.instagram.com/nikkidekerf/?hl=nl

Gorshkov, S. W. P. O. T. Y. (2020, 16 oktober). 01-sergey-gorshkov-wildlife-photographer-of-the-year-2020.jpg. National Geographic. https://www.nationalgeographic.nl/photography/2020/10/bekijk-de-beste-wildfotos-van-2020?image=02-liina-heikkinen-wildlife-photographer-of-the-year-2020

Hilarisch: Dit zijn de grappigste dierenfoto’s. (2021, 12 maart). Droomplekken.nl. https://www.droomplekken.nl/nieuws/hilarisch-dit-zijn-de-grappigste-dierenfotos-van-2019/

Nicknichols, M. (z.d.). Instagram- michaelnicknichols. Instagram. Geraadpleegd op 25 april 2021, van https://www.instagram.com/michaelnicknichols/

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *