Research Proposal – Mijn ideale landschap

Inleiding:
Tijdens deze Seminar zou ik graag mij willen verdiepen in verftechnieken omdat ik kunst altijd al mooi en interessant heb gevonden. Ik keek vroeger graag naar Bob Ross en de manier waarop hij schilderde fascineerde mij. Hij is niet bang om foutjes te maken doordat hij altijd wel een oplossing kan bedenken ter plekke. Ik wil mijn eigen stijl ontdekken en schilderen is iets waar ik graag beter in wil worden, ik zie het als een manier waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Dit project is voor mij relevant doordat ik als ontwerper het belangrijk vind om een eigen stijl te ontwikkelen.

Scope, definitie, kaders:
Tijdens deze Seminar wil ik verschillende verftechnieken onderzoeken zoals bijvoorbeeld glaceren, materie schilderen, aquarelleren etc. Vóór Covid-19 ging ik graag naar musea toe en vind ik zowel abstracte kunst als realisme erg interessant. Het zijn tegenpolen en daarom lijkt het mij boeiend om daarin een goede balans te vinden door ze allebei te gaan maken en te combineren. De komende weken wil ik mijn eigen stijl ontwikkelen door mijzelf te verdiepen in de verschillende technieken.

 (Realism, The Tryst, P.Bond)

(Realism, Mystic, P.Bond)

Methode:
Ik ga beginnen met een aantal verftechnieken te onderzoeken en toe te passen. Iedere week ga ik een nieuwe techniek proberen en uitvoeren in de vorm van abstracte of realistische kunst. Ik verwacht hierbij dat ik veel ga experimenteren op zowel een canvas als papier. Om genoeg inspiratie te krijgen iedere week ga ik hiervoor actief op zoek naar inspiratie van schilders en bestaande schilderijen en kijk ik naar online tutorials voor een goede uitvoering. Door elke week een techniek uit te proberen, maak ik elke keer een stukje van mijn ideale landschap.

Verwachting:
Ik verwacht hierbij dat ik veel ga experimenteren en dat ik technieken meerdere keren uitvoeren. Aan het einde van het blok verwacht ik een expositie neer te zetten waarbij ik alle experimenten laten zien en mijn eindproduct. Als eindproduct wil ik mijn ideale landschap creëren met de geëxperimenteerd technieken van de afgelopen periode.

Bronnen:
Lee, J. (2020, 19 november). Abstract art and realism are valid and important forms of visual expression [Illustratie]. TSL News. https://tsl.news/opinion-abstract-art-and-realism-are-valid-forms-of-expression/

Bond, P. (z.d.). The Tryst [Illustratie]. Paulbondart.com. https://paulbondart.com/paintings/description/the-tryst/

Bond, P. (z.d.-a). Mystic [Illustratie]. Paulbondart.com. https://paulbondart.com/paintings/description/mystic/

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *