Research proposal – Jordan Dorff

Naam: Jordan Dorff

Studentennummer: 1683893

Studio Seminar

Datum: 07-05-2021

 

Wat ik erg interessant vind aan de kunststroming surrealisme zijn de droombeelden die een nieuwe werkelijkheid creëren. Bij surrealisme moet je afstand doen van de werkelijkheid en een nieuwe werkelijkheid visualiseren.

Ik heb altijd al interesse gehad in een revolutionaire kuststroom. Met de vrijheid in surrealisme is niks te gek voor een droomwereld. Het lijkt wel of er letterlijk dromen worden gevisualiseerd.

Soms droom ik zo realistisch dat als ik wakker word ik moet nadenken of het een droom was of realiteit. Het zijn nooit gehele verhalen maar vaak korte momenten wat ik me herinner.

In dit seminar project wil ik beroep doen op mijn verbeeldingskracht. Ik wil kennismaken met surrealisme en hoe deze ideologie tot kunststroming is gevormd. Kan ik het zelf ook uitoefenen als ik afstand doe van de werkelijkheid?

Dit onderzoek is interessant voor mensen die een manier zoeken om hun onderbewuste te visualiseren. Ik ga opzoek naar nieuwe manieren om “out of the” box te denken in de kunstroom surrealisme.

 

Context

Dromen worden werkelijkheid. Het onderbewuste en de droom worden uitgangspunten voor nieuwe creatieve verbeeldingskracht. Of beter gezegd boven de werkelijkheid. Dat is de letterlijke vertaling van surrealisme. Het surrealisme ontkent de werkelijkheid, de kunst stroom zoekt in de gebieden van menselijke geest een hogere werkelijkheid.

Door zelf surrealistische kunst te ontwerpen verplaats ik me in de schoenen van een vakbekwame artiest om zo meer te begrijpen van de denkwijzen achter het ontwerpen in de kunstroom Surrealisme.

Hier onder staan een aantal interessante werkstukken die voor mij interesse in de kunstroom opwekten.

 

 

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/04/The-Horde-by-MauGD-on-DeviantArt.jpg” panorama=”on” credit=”Surrealistische kunst van MauGD” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/04/Rafal-Olbinski-1945-Surrealist-_-Visionary-painter.jpg” panorama=”on” credit=”Surrealistische kunst van Rafal Olbinski” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/04/13.02.22.Artikel.Surrealisme-collage.jpg” panorama=”on” credit=”Surrealistische kunst van René Magritte” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

[aesop_image img=”https://cmdstudio.nl/studio-sem-01-d-20/wp-content/uploads/sites/60/2021/04/Rafal-Olbinski-1943-Surrealist-painter.jpg” panorama=”on” credit=”Surrealistische kunst van Rafal Olbinski” align=”center” lightbox=”on” captionsrc=”custom” captionposition=”left” revealfx=”off” overlay_revealfx=”off”]

 

 

Onderzoek

In mijn onderzoek zal ik kennis maken met de kunststroming surrealisme. Ik wil weten hoe deze kunststroming tot stand is gekomen en hoe je het moet uitoefenen.

 

[aesop_quote type=”pull” background=”#282828″ text=”#ffffff” align=”left” size=”1″ quote=”Mijn hoofdvraag luidt als volgt: Hoe maak je surrealistische kunst?” parallax=”off” direction=”left” revealfx=”off”]

Om mijn hoofdvraag te beantwoorden zal ik surrealistische kunst maken door middel van creatief onderzoek. Ik zal verschillende technieken uitproberen om er achter te komen wat het doel is van surrealisme en hoe ik dit op mijn manier kan uitoefenen. Aan het eind van dit onderzoek wil ik een verhaal vertellen met verschillende kunst exemplaren die ik heb ontworpen door middel van verschillende technieken en materialen.

Bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *