Concept Diary #2 – Inspiratie en Ideeën

Ik heb 30/4 feedback mogen ontvangen van klasgenoten en docenten. Het belangrijkste wat ik heb mogen ontvangen was dat ik kon gaan zoeken naar makers en methodes die passen bij mijn project. Ik hoop dat dit mij wat meer richting zal geven naar mijn eigen stijl.

Ik ben op zoek gegaan naar andere inspiratie en designers. Aller eerst kwamen er veel bedrijven naar boven die gebruik maken van gerecycled materiaal. Een goede zaak dus! Maar toch wilde ik graag meer voorbeelden vinden van kunstwerken en producten gemaakt van afval.

Vik Muniz

Ik kwam tot de ontdekking dat er een hele hoop kunstenaars zijn die kunst maken met afval. Waaronder Vik Muniz, die afval gebruikte om portretten te maken van mensen die leven op een afvalberg.

Vik Muniz, Marat (Sebastião), 2008

Tim Noble en Sue Webster

Of de Britse kunstenaars Tim Noble en Sue Webster die schaduwsculpturen maken van afval welke ontzetten gedetailleerd zijn.

Tim Noble and Sue Webster, Wild Mood Swings

Tolhuijs – Duurzaam Dutch Design

Bastiaan van Tolhuijs is ontwerper. Hij ontwerpt op een omgekeerde manier. Hij kijkt naar wat voor materiaal er beschikbaar is en maakt daar vervolgens een ontwerp bij.

Zoals bijvoorbeeld deze lampen genaamd SPOOL. Dit is precies wat ik graag wil gaan ontwikkelen/ontdekken in mijn seminar project.

Bastiaan heeft ook een boek uitgebracht, genaamd: “A Book Full of Rubbish”. Een van de projecten “Licht in de Duisternis”, wil ik graag uitproberen aangezien ik nog lege soepblikken over had.

A Book Full of Rubbish – Bastiaan van Tolhuijs

 

Harry Nuriev – Balenciaga Sofa

Voor Design Miama 2019 maakte Harry Nuriev van onverkoopbare en beschadigde kleding een bank.

Ik vond het erg lastig om voor mijzelf een stijl te vinden waarin ik mijzelf en mijn project kon uitdrukken. Ik heb een moodboard gemaakt om dit beter in beeld te krijgen. Uiteindelijk lijkt het mij heel gaaf om een x aantal producten te kunnen ontwikkelen voor in een huis. Iets wat iemand graag in huis wil hebben, functioneel is en waarbij het verhaal ook een belangrijk deel is.

Er kwamen al snel 3 projecten bij mij naar boven waar ik graag wat mee wil gaan doen. Dit zijn alle 3 producten waar ik zelf behoefte aan heb in mijn (nieuwe) huis.

Project #1

De oude boekenkast

Ik heb een oude boekenkast meegenomen vanuit het ouderlijk huis naar mijn nieuwe plek. Echter past deze er niet goed tussen en valt de kast ook een beetje uit elkaar. Ik wil deze kast een nieuw leven geven in mijn nieuwe huis.

Project #2

De wegwerp koffie cup

Ik heb een Dolce Gusto koffie machine. Om hier koffie in te maken gebruik je plastic cups. Deze gebruik je eenmalig. Mega zonde dus. Ik lever de cupjes weer in en op deze manier worden ze gerecycled. Ik wil graag proberen om van deze cupjes een kunstwerkje te maken.

Project #3

De donkere hoek

De eettafel is in ons huis nog een donker hoekje. We hebben nog behoefte aan een mooie vloerlamp. Dit leek mij een leuke uitdaging om mee te nemen in dit project. Kan ik een lamp vinden in de kringloop/marktplaats en hier iets van maken wat pas in mijn interieur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *