Motivatie

Motivatie 

Dag in dag uit. Elke dag is weer hetzelfde verhaal. Niks om naar uit te kijken. Oneindigheid. Dit is hoe ik de afgelopen maanden heb ervaren. Geen motivatie te vinden. Als ik om me heen kijk naar mijn vrienden en klasgenoten lijkt het alsof ik de enige ben die hier last van heeft. Hoe vinden ze nog de motivatie om elke dag weer naar school of werk te gaan? 

Ik wil onderzoek doen naar de motivatie en drijfveren van de mens. Halen ze alles uit het leven? Wat zouden ze doen als ze nog maar een half jaar te leven zouden hebben? Of wat zouden ze doen als er geen verplichtingen waren? 

Ik wil dit onderzoek doen omdat dit iets is wat mij erg fascineert. Zolang ik me kan herinneren ben ik nooit de meest gemotiveerde persoon geweest. Op de middelbare school leefde ik echt volgens de zesjes cultuur. Ik deed altijd het minimale wat genoeg was om het allemaal te halen. Dit was dus nooit een probleem geweest totdat ik begon met studeren. Hier moest je de motivatie echt uit jezelf halen. Dit lukte niet altijd en hier heb ik het ook zeker moeilijk mee gehad. Het is voor dit onderzoek niet het doel dat als het klaar is, dat ik super gemotiveerd ben. Ik wil juist weten wat anderen motiveert en hoe ze in het leven staan. Kan ik van anderen hun drijfveren iets leren? 

Hoe ga ik dit onderzoek aanpakken? 

Voor dit onderzoek wil ik veel met andere mensen praten. De methodes die ik hiervoor wil gebruiken zijn interview, survey, fly on the wall en vooral field trial. Hiervoor ga ik dus de straat op om willekeurige mensen aan te spreken. Ik hoop om op verschillende inzichten te komen over motivaties van mensen. Naast te spreken met mensen wil ik ook desk research doen. Door middel van literature study en best, good and bad practices wil ik ook meer te weten komen over het doel van het leven en motivatie. 

Survey 

Ik wil heel veel materiaal verzamelen. Een snelle manier is een survey. Hier stel ik mensen de vraag of ze één ding kunnen aangeven dat hen motiveert. Als ik veel materiaal binnen heb wil ik dit gaan onderzoeken. Ik ga opzoek naar de overeenkomsten maar ook de verschillen tussen de antwoorden. Hiermee kan ik dan gaan experimenteren. 

Fly on the wall 

Leren van anderen. Hiermee wil ik gewoon de straat op gaan en mensen hun gedrag inspecteren. 

Field trial

Mensen op straat aanspreken en vragen stellen over motivatie. 

Experimenteren

Ik weet nog niet welk eindresultaat eruit komt maar ik wil wel gaan experimenteren met verschillende materialen. Ik denk dat ik vooral 2d ga werken. Zo lijkt het mij gaaf om allemaal illustraties te maken met mensen hun verhalen. De experimenten zullen dan vooral verschillende technieken zijn. Bijvoorbeeld zeefdrukken of stempelen lijkt mij heel gaaf om uit te proberen.

Ik wil ook verschillende testen doen met mensen en externe motivatie factoren. Bijvoorbeeld een week niet op je mobiel en dan kijken wat dat doet met je motivatie. Of twee mensen een opdracht geven en de een motiverende muziek laten luisteren en de andere niet. Dat zijn dingen waar ik nu mee ga beginnen.

Poster Seminar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *