Met vuur creëren #2

Afgelopen week ben ik bezig geweest met materiaalonderzoek in combinatie met een diary study. Verschillende materialen heb ik in het vuur gedaan om te kijken wat de reactie hierop is. Natuurlijk wist ik van tevoren al dat veel kapot zou gaan, maar het leek me interessant om te kijken hoelang dit duurde, wat voor fases er ontstonden, welke geur vrij kwam, etc. Daarom heb ik een logboek bijgehouden met wat er precies veranderde. Ook heb ik alles gefilmd en later teruggekeken. Hieronder zie je mijn logboek en afbeeldingen uit mijn dummy.

Zoals net aangegeven heb ik dit onderzoek ook vastgelegd op video. Mijn plan was eerst om alle hoogtepunten in slow motion te zetten en daarvan een compilatie video te maken. Snel kwam ik er al achter dat dit veel te lang zou duren. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om juist een versnelde versie in een compilatie te zetten en dat te laten zien.

 

Bij de video heb ik wel als tip gekregen om mijn beeldmateriaal nog eens terug te kijken maar dan heel erg ingezoomd op het object wat verbrand werd. Zo ver dat je bijna niet eens meer kon zien wat het was. Zodat je een ander perspectief krijgt van wat er nou gebeurt. Hierbij werd ook aangegeven om het daarna ook op deze manier in slow motion te kijken. Dit wil ik dus doen voor volgende week.

 

Verder ben ik bezig geweest om een klein kijkje te nemen in de fashion wereld. Ik werd eigenlijk geïnspireerd door dat iemand in de klas zei dat fashion eigenlijk kleding is wat je in werkelijkheid niet zou kunnen dragen. Met dit idee ging ik spelen. Want meestal als je kleding afgebrand is, ga je dit niet dragen. Dus wat als ik dat lekker wel doe? Ik heb dus een standaard wit shirtje en broek in de fik gestoken. Omdat vuur nog wat onvoorspelbaar blijft heb ik dit gedaan met een gieter bij de hand om alles snel te blussen als het te “ver” zou gaan. Hieronder zie je wat afbeeldingen van hoe het proces ging om dit te maken.

Nadat mijn outfit klaar was, moest ik hem natuurlijk aandoen! Ik wilde kijken of ik afgebrande kleding toch nog in een mooi daglicht kon zetten. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De kleding zat natuurlijk voor geen meter maar ik vond het er dus best cool uitzien. Hieronder de foto’s van mij in mijn nieuwe outfit.

Ik heb als feedback gekregen dat ik misschien nog wat safe heb gespeeld op de kleding, hier ben ik het wel mee eens. Het had nog veel heftiger eruit kunnen zien. Dus hier wil ik onder anderen verder mee aan de slag. Vuur kan je op veel verschillende manieren blussen dan water dus ik ga kijken of ik daar wat mee kan gaan doen. Ook ga ik kijken of ik wat van de materiaal onderzoek kan combineren op een shirt.

 

Naast dat wil ik ook nog aan de slag met as dat ik heb verzameld, Ik wil proberen hier verf of iets van te maken en daar mee te schilderen. Ook ga ik kijken of ik met andere vuur gerelateerde dingen wat kan maken.

Categorieën: Vuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *