Metafoor van Schaken 3.0

Collage:
Ik ben verder gegaan met collage’s maken waarbij ik de looppatronen van schaakstukken heb gebruikt als compositie. Het beeld heb ik verzameld uit kranten en tijdschriften. Ik was begonnen met het schetsen van de looppatroon van de ‘Knight’ om te kijken op welke manier ik die wilde toepassen als compositie. Ik heb besloten om de ‘L’ achtige vorm te gebruiken, deze komt terug in de vrouw en bloemen.

 

Ik was niet heel enthousiast over de uitkomst en had daarom besloten om verder te gaan met de ‘Rook’. De Rook zet rechte lijnen, vandaar dat de vormen allemaal naar boven zijn gericht. Hier was ik ook niet ontzettend fan van, maar de manier hoe ik van verschillende letters een nieuw woord had gemaakt vond ik wel interessant. Vervolgens ging ik verder met de ‘Queen’. Wat me opviel is dat de looppatroon van de Queen overeen komt met dat van een spinnenweb, dit vond ik een leuke vondst aangezien ik voorheen ook aangesproken werd door een spinnenweb. Het spinnenweb uit mijn vorige schets kreeg hierdoor een nieuwe betekenis. Ik wilde het web-gevoel imiteren door met naald en draad aan de slag te gaan. Ik ben toen gewoon wezen naaien in mijn dummy en was niet helemaal tevreden met het resultaat.

Uit mijn eerdere conclusie vond ik het interessant om van verschillende beelden een nieuw beeld te creëren. Ik heb een paar van de afbeeldingen van mijn ‘Inspiration wall’ afgehaald en heb hier random in lopen naaien. Hieruit kwamen toffe resultaten! Vervolgens heb ik nog een afbeelding erbij gepakt en daar een spinnenweb in genaaid, wat ik er ook heel gaaf uit vond zien. Ook hierbij vond ik het interessant dat ik een nieuw beeld creëerde door het gebruik van naald en draad.

 

Planning:
Ik heb wederom feedback gevraagd op mijn proces en resultaten. Als feedback kreeg ik mee dat ik beter enkele stukken kan gebruiken voor mijn uitwerkingen zodat de focus niet naar het bestaande beeld gaat, maar naar mijn eigen uitwerking. Daarnaast kreeg ik ook als tip om groter en stoerder te werken en werd me aangeraden op op zoek te gaan naar andere kunstenaars die ook uitingen maken met behulp van bestaand werk. Hiermee ga ik de komende weken mee aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *