Metafoor van Schaken 4.0

(work in progress)

 

Inspiratie:
Ik ben opzoek gegaan naar kunstenaars op het gebied van collage’s:

  • Eugenia Loli
    Met haar collage’s wilt ze een verhaal vertellen, maar de interpretatie ervan laat ze over aan de kijker. Haar visuals zien er vaak surrealistisch en bovennatuurlijk uit, daarnaast heeft het vaak iets sarcastisch, gevaarlijks, afschuwelijks of is het juist kalm. De beelden die ze gebruikt komen voornamelijk uit magazines. Elke collage begint met een basis voor de achtergrond. Vervolgens maakt ze lagen van patronen, figuren en/of objecten erboven op. Haar uitingen hebben vaak een vintage-achtige style en daarnaast gebruikt ze veel ruimte gerelateerde afbeeldingen. Veel collage’s van Eugenia bestaan uit twee afbeeldingen. Soms weet ze het eindresultaat al en soms laat ze zich leiden door de beelden.  (Afbeelding) (Afbeelding) (bron).

 

  • Lenka Laskoradova
    Lenka’s collage worden geleid door het proces, ze werkt van te voren nooit naar een eindresultaat toe. Ze luistert naar haar lichaam en gevoel en niet haar gedachtes. Ze gebruikt veel objecten dat samen een geheel vormen. Wat opvalt aan haar collage’s is dat er veel wordt gebruikt van menselijke figuren en elementen, daarnaast komen er ook veel aspecten van fashion erin terug. Haar collage’s bestaan vaak uit veel verschillende afbeeldingen . (afbeelding) (Afbeelding) (bron).

 

  • Lynn Skordal
    Lynn vindt – net zoals ik – het proces interessant om van bestaande beelden een nieuw beeld te maken. Haar doel is om met haar collages mensen te laten afschrikken, amuseren of proberen iets uit te lokken. Ze doet dit met oude foto’s, magazines, gekleurd papier, afbeeldingen uit boeken en het internet. Daarnaast werkt ze ook vaak met pop-up elementen, textiel, naaisels en borduursels. Lynn raakt geïnspireerd door andere kunstenaars in andere kunstzinnige sectoren zoals sculpturen, schilderijen en poëzie. (afbeelding) (afbeelding) (bron).

 

  • Annegret Soltau
    Annegret vindt het interessant om lichamen te verbinden met de geest. Ze verbindt ze door met draad of wol de afbeeldingen aan elkaar te hechten. Ze vertelt dat ze nieuwe betekenissen wil geven met haar werk. Haar collage’s bestaan vaak uit menselijke lichamen – ze gebruikt het lichaam als materiaal. Naast collage’s doet ze ook fotografie, ook hier komt het menselijk lichaam veel in terug. (afbeelding) (afbeelding) (bron).

 

 

 

(bronnen in progress)

https://www.saatchiart.com/paperworker

https://publichouseofart.com/nl/kunstenaars/eugenia-loli

https://i-d.vice.com/nl/article/nezknq/de-tijdloosheid-van-collagekunst

https://cargocollective.com/eugenialoli/About-Eugenia-Loli

https://www.annegret-soltau.de/exhibitions/

Eugenia Loli Surrealist Vintage Collages

Lynn Skordal: Alternate Reality

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *